Jakość
Nagrody
Zakład Masarski Jan Myśliwiec został laureatem tytułu POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2010 - Kiełbasa Śliwicka Firmowa produkowana jest na podstawie starannie opracowanej firmowej receptury, z najwyższej jakości mięsa wieprzowego i wołowego z dodatkiem naturalnych przypraw. Kiełbasa poddawana jest specyficznej obróbce termicznej oraz procesowi wędzenia, dzięki któremu uzyskuje swój wyjątkowy smak i aromat.
Ekologicznie czysty surowiec
Od początku istnienia zakładu przywiązujemy ogromną wagę do jakości oferowanych wyrobów. O wysoką jakość dbamy już na etapie pozyskiwania surowca. Lokalizacja przedsiębiorstwa na terenie Borów Tucholskich, daje nam możliwość pozyskiwania mięsa do produkcji z ekologicznie czystych terenów. Współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami trzody i bydła, są to głównie miejscowi rolnicy.
Bezpieczeństwo i ekologia
Międzynarodowe systemy kontroli
W trosce o bezpieczeństwo naszych klientów w zakładzie wprowadzono systemy kontroli jakości HACCP, GHP oraz GMP. Dodatkowo nad całym procesem czuwają fachowcy z wieloletnim doświadczeniem w produkcji.
Zakład posiada własną oczyszczalnię ścieków. Siedziba przedsiębiorstwa zlokalizowana jest z dala od dużych aglomeracji i dróg tranzytowych w bezpośredniej bliskości łąk i lasów. Proekologiczna produkcja i minimalizacja emisji szkodliwych odpadów pomaga zachować nieskazitelną czystość Borów Tucholskich.